Volwassenen

Van iedere volwassene wordt verwacht dat hij* zelfstandig in onze maatschappij kan functioneren; hij moet niet alleen voor zichzelf kunnen zorgen, maar ook voldoen aan de eisen die horen bij zijn rol als partner, ouder, vriend, werknemer en collega. Voor ieder mens is dit een levenslange opgave waarbij hij voortdurend nieuwe situaties en uitdagingen tegenkomt.

Volwassenen met een vorm van autisme hebben nog meer dan anderen moeite met deze complexe opgave. Zichzelf staande houden in het dagelijks leven kost hen veel meer energie, ook als het gaat om ogenschijnlijk eenvoudige dingen, zoals huishoudelijke klusjes, telefonisch een afspraak maken, plannen moeten wijzigen, onverwachts visite ontvangen, begrijpen hoe de ongeschreven regels zijn of een praatje maken met een collega.

Dit alles kan ervoor zorgen dat iemand vastloopt; bijvoorbeeld binnen zijn relatie of op zijn werk. Dat dit veel spanningen met zich meebrengt voor de volwassene met autisme zelf, maar ook voor de mensen om hen heen, spreekt voor zich. 

Binnen Psychologenpraktijk voor autisme bied ik hulp aan volwassenen met een vorm van autisme en de mensen in hun directe omgeving (thuis en op het werk). Hieronder vindt u een overzicht van het hulpaanbod voor (jong)volwassenen.

* Overal waar hij/zijn gebruikt wordt, kan als vanzelfsprekend ook zij/haar gelezen worden. 
 

Therapievormen voor volwassenen

Inventarisatie van autisme-kenmerken

Individuele begeleiding

Individuele behandeling

Relatietherapie

Begeleiding op het werk

 

Werktijden:

Maandag       8.00u-17.00u
Dinsdag         8.00u-17.00u
Woensdag     gesloten
Donderdag    8.00u-17.00u
Vrijdag           gesloten
Weekend       gesloten

Contactgegevens

Weezenhof 3526, 6536 HB Nijmegen  Routekaart
06-41147826
Contactformulier
© Psychologenpraktijk voor autisme Nijmegen | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen.