Over mij

Mijn naam is Elke Ederveen en ik ben de therapeut binnen Psychologenpraktijk voor autisme. In 2000 heb ik mijn studie Psychologie succesvol afgerond aan de universiteit te Nijmegen. Al tijdens mijn studie heeft autisme bij mij een bijzondere snaar geraakt. Om deze reden ben ik mij gaan specialiseren in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme.

Na gewerkt te hebben in Kinderhuis Reek (van oudsher gespecialiseerd in autisme), het Leo Kannerhuis, afdeling Jeugd binnen de GGz en Bureau BOTS (gespecialiseerd in autisme) heb ik ervoor gekozen om in 2009 mijn eigen praktijk op te zetten.

Binnen mijn praktijk maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, focussen, Emotionally Focused Therapy (EFT) en systemisch werk, zoals familieopstellingen.

Daarnaast ben ik momenteel bezig met de afstudeerfase van mijn studie Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Als psycholoog en haptotherapeut in opleiding merk ik hoe waardevol de combinatie is van psychologie en haptotherapie. Waar ik als psycholoog vooral praat over thema's zoals emoties, behoeftes, grenzen, patronen en hechting, wat absoluut mooie en waardevolle inzichten geeft, werk ik als haptotherapeut met dezelfde thema's, maar help ik je voelen wat hierbij in je lijf gebeurt. Juist deze combinatie maakt dat hetgeen je cognitief begrijpt, ook leert herkennen in je lijf zodat je beter kunt leren luisteren naar hetgeen je lijf je te vertellen heeft.

Mensen omschrijven mij en mijn werkwijze als warm, open, rustig, evenwichtig, met een goed inlevingsvermogen en een luisterend oor. Doortastend, confronterend als dit nodig is, maar altijd respectvol.

Naast mijn werkzaamheden binnen Psychologenpraktijk voor autisme, bied ik ook hulp aan mensen bij wie autisme die geen rol speelt. Dit doe ik vanuit Psychologenpraktijk Ederveen, voor meer informatie hierover kunt u terecht op www.psychologenpraktijkederveen.nl.
 

Werktijden:

Maandag       8.00u-17.00u
Dinsdag         8.00u-17.00u
Woensdag     gesloten
Donderdag    8.00u-17.00u
Vrijdag           gesloten
Weekend       gesloten

Contactgegevens

Weezenhof 3526, 6536 HB Nijmegen  Routekaart
06-41147826
Contactformulier
© Psychologenpraktijk voor autisme Nijmegen | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen.