Ervaringen van cliënten


Marja over relatietherapie:

'Na een lange zoektocht kwamen mijn man en ik bij de praktijk van Elke. Eindelijk vond ik iemand die begreep wat autisme is en wat de invloed ervan is op je relatie. Stap voor stap kreeg ik meer lucht om autisme los te zien van mijzelf. Op die manier kon ik weer onbevangen naar mijn man luisteren. Autisme is dankzij de begeleiding van Elke bespreekbaar en dat maakt onze bijzondere relatie vrij en luchtig'.


Frank over EMDR:

'Vooral de EMDR-therapie heeft van mij een ander mens gemaakt. Ik ben een vrij nuchter en door mijn verleden sceptisch persoon, Zo ook t.o.v. de EMDR therapie. Ik dacht dat het weer een goedwillige poging was om mij te veranderen en wat ondanks de vele therapievormen tot nu toe niet was gelukt. Echter, had ik voorheen een akelig kort lontje en maakte ik overal een punt van. Nu merk ik dat ik mij rustiger voel en meer relativeer wanneer ik weer een ‘ongeduldigheidsaanval’ krijg, dan voel ik dat ik de keuze heb om dit een halt toe te roepen en rustig te reageren'.


Theo over Psychologenpraktijk voor autisme:

'Op een dag trof ik mezelf, apathisch voor me uit starend, uitgeput en lusteloos, alleen in huis aan. We hadden onlangs een gezinnetje gesticht en waren gezegend met twee gezonde dochters. Mijn passie werd vervuld in een eigen bedrijf. En de vanzelfsprekende levensvreugde zou ik kunnen delen met vrienden en familie. Echter zorgde een onderliggende strijd voor een onverklaarbare en uitzichtloze leegte. 

Na deze impasse heb ik de durf verzameld om hulp te vragen en kwam Elke tegen op mijn pad. Zij heeft mij uitzonderlijk begeleid in de emotionele achtbaan die komen ging. Het werd al gauw duidelijk dat ik klaarblijkelijk m’n hele leven al worstel met aan autisme gerelateerde sociale beperkingen. Na deze openbaring begon de afdaling pas. Maar met een gevoel van veiligheid en erkenning lukte het om samen diep te graven naar verbanden, betekenissen en om oplossingen te vinden. Dat was heftig en ging gepaard met paniekaanvallen en suïcidale gedachten. 

Iets in mij vermoedde wel dat ik een zonderling was. Daardoor heb ik waarschijnlijk geleerd om mezelf verantwoordelijk te stellen voor misverstanden, waaronder ook de, voor mij, agressieve opvoeding als kind die zorgde voor een PTSS of herbeleving toen ik zelf kinderen kreeg. Elke’s inlevingsvermogen, oog voor detail, alertheid en haar manier van weerspiegeling heeft mij het verleden opnieuw leren evalueren. Ze heeft me een handleiding gegeven om mijn emoties beter te verwoorden. Ze staat altijd voor je klaar. Voor altijd dankbaar.’


Anoniem over individuele begeleiding en ouderbegeleiding: 

'Wij hebben Elke leren kennen toen ze nog bij de GGZ Nijmegen werkte. Het klikte snel en makkelijk tussen haar en onze dochter met pdd-nos, wat niet gebruikelijk en dus speciaal was. Zij hebben samen gezocht naar een manier van communiceren die hen beide goed lag. Alleen al dat feit, dat Elke niet "haar" manier van communiceren gebruikte, maar echt naar een overeenstemming hierover op zoek was met een jonge tiener, verbaasde ons positief. Tot die tijd waren we alleen mensen gewend, die het beter dachten te weten dan wij als ouders. Je kunt wel nagaan hoe deze mensen ten opzichte van onze dochter stonden. 

Toen Elke, na een aantal jaar ergens anders gewerkt te hebben, weer in beeld kwam in Nijmegen met haar eigen praktijk, hebben wij direct weer contact gezocht. Elke heeft een groter deel van de wereld geopend voor onze dochter en ons als gezin enorm geholpen en gesteund door de jaren heen.

Ze laat de regie van de contacten over aan ons en dringt zich op geen enkele manier op. 
Tot op de dag van vandaag hebben we geen spijt gehad van onze contacten met Elke.
Sterker nog, we hebben haar ook aan vrienden aanbevolen en kunnen dat ook aan u doen.'

 

Werktijden:

Maandag       8.00u-17.00u
Dinsdag         8.00u-17.00u
Woensdag     gesloten
Donderdag    8.00u-17.00u
Vrijdag           gesloten
Weekend       gesloten

Contactgegevens

Weezenhof 3526, 6536 HB Nijmegen  Routekaart
06-41147826
Contactformulier
© Psychologenpraktijk voor autisme Nijmegen | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen.